Nieuw bestuur/New Board

9 November is het nieuwe bestuur ‘Triumph – Make Concorde Great Again’ als volgt geïnstalleerd:

  • Lisa – Voorzitter
  • Angy – Secretaris
  • Freddie- Penningmeester
  • Maartje – Algemeen bestuurslid

We kijken er naar uit om dit een onvergetelijk verenigingsjaar van te maken!

 

November 9th, the new board ‘Triumph – Make Concorde Great Again’ was installed as follows:

  • Lisa – Chairwoman
  • Angy – Secretary
  • Freddy – Treasurer
  • Maartje – General Board Member

We are looking forward to making this year an unforgettable one!

Terugblik op Vriendjesdag 12 maart 2017

Op 12 maart opende Manege Sonniushof haar deuren voor al de vriendjes en vriendinnetjes van de leden en donateurs van Concorde. De elf deelnemers kregen een beginnersles waar ze konden ervaren hoe het is om paard te rijden in stap en draf. Sommigen waagden zich zelfs aan een kleine galop.

Bedankt Manege Sonniushof voor weer een geslaagde Vriendjesdag!

 

 

Horseball clinic bij Manege de Boschhoeve te Soerendonk

 

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar Soerendonk voor een super leuke horseball clinic. We zijn begonnen met het oefenen van de gooi- en vangtechnieken in de bak zonder paard. Nadat we deze onder de knie hadden zijn we de horseball paarden gaan halen. Toen begon het echt leuk te worden! We hebben geleerd hoe we de bal van de grond moesten rapen (wat echt niet makkelijk is) en hoe we het best konden richten op doel. Aan het einde hebben we alle geleerde technieken uitgeprobeerd in een wedstrijdje. Waar sommigen paarden erg enthousiast van werden.

Manege De Boschhoeve super bedankt voor deze gave clinic. Wij komen zeker nog een keertje terug!

Leuk weetje, tijdens horseball worden de stijgbeugels aan elkaar vast gemaakt met een ‘opraapriem’ zodat je makkelijk in de beugels kan hangen om de bal van de grond te rapen.

 

(Click om door de foto’s te bladeren / Click to shuffle through the images)

***

Last weekend we traveled to Soerendonk for a fantastic horseball workshop. We started by practicing throwing and catching the ball without a horse. After we figured this out, we picked up our genuine horseball horses. That’s when it got exciting! We learnt to pick up the ball whilst on a horse (which is not easy) and to aim for the ring to score points. In the end, we tried everything we learned in a small game, which got some horses really excited!

Fun fact: when playing horseball, your stirrups are tied together, so you can hang off the horse to pick up the ball from the ground.

Interne Wedstrijd – herfst 2016

Op zondag 20 november heeft de laatste editie van het Interne Wedstrijd plaatsgevonden. Hierbij hebben de deelnemers hun vaardigheden kunnen tonen tijdens een zitcompetitie en, volgens sommigenpony-parkour‘, oftewel een behendigheidsproef.

De trotse winnaars van de twee proeven zijn als volgt:

Zitcompetitie
1. Fleur
2. Marjolein
3. Hans

Behendigheid
1. Marjolein
2. Linda
3. Fleur

We willen onze sponsor Brabants Ruiterhuis danken voor het sponsoren van de mooie prijzen, en Manege Sonniushof voor weer een geslaagde wedstrijddag!

www.brabantsruiterhuis.com
www.sonniushof.nl

Gala 2016: My sweet 16!

2016-04-29 Concorde Gala - 21 Afgelopen vrijdag heeft het jaarlijkse Concorde gala plaatsgevonden. In het geheel vernieuwde paviljoen bij het Studenten Sportcentrum werden vanaf half 9 dates gekoppeld, drankjes gedronken en veel gedanst! Sophie voorzag ons, onder begeleiding van gitaarmuziek, van zowel gevoelige als swingende liedjes.

Voor de gelegenheid werd het paviljoen met slingers, balonnen en andere versieringen omgetoverd tot een meer dan waardige locatie voor ons “My Sweet 16”-feestje. Muziekinstallaties, sfeerverlichting, welkomstbubbels en lekkere hapjes, kosten noch moeite werden deze avond bespaard. In plaats van de gebruikelijke rijkleding had iedereen zijn gala-outfit aangetrokken. Iedereen heeft dankzij Maartje en Cedric in professionele stijl kunnen poseren voor een foto, deze zijn vanaf nu ook te bewonderen in de fotogallerij!

Het bestuur heeft erg genoten van deze mooie, memorabele avond en wil iedereen die aanwezig was nogmaals bedanken! Tot volgend jaar!

Interne wedstrijd

Op zondag 20 maart heeft de interne wedstrijd plaatsgevonden op manege Sonniushof. Hierbij hebben studentenruiters in de dressuur van categoriën Ba tot en met M en bij springen via een joker-systeem gestreden om de winst.
Bij de dressuur wist Maartje Pontier er met de winst vandoor te gaan, terwijl bij het springen Hans Mahler de meeste punten pakte. Hans verzekerde zich hiermee van de dagzege, en mocht een mooie trofee mee naar huis nemen. Gefeliciteerd aan de winnaar, maar ook aan de andere deelnemers, die allen goed gescoord hebben.

Bedankt aan alle deelnemers en natuurlijk iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt. Bijzondere dank aan Brabants Ruiterhuis voor het beschikbaar stellen van prijzen, en aan manege Sonniushof voor de paarden en locatie.