Nationale wedstrijden

Door het jaar heen worden er vanuit de KNHS-VNS nationale wedstrijden georganiseerd. Deze studentenwedstrijden worden ook wel stedenontmoetingen (SO) genoemd. Elke studentenruiter in Nederland die lid is bij een studenten rijvereniging kan meedoen aan zo een wedstrijd. Aangezien de paarden geleverd worden door de vereniging die de wedstrijd organiseert hoef je geen eigen paard te hebben om toch aan deze nationale wedstrijden deel te nemen.

Om de wedstrijd zo toegankelijk mogelijk te houden kan je na een paar lessen al meedoen aan de gemakkelijkste dressuurcategorie. Om echter wel de uitdaging te behouden voor gevorderde ruiters wordt er tot aan een M proef gereden. De proeven worden op onbekende paarden gereden waarbij je beperkt de tijd hebt om je paard te leren kennen, dit houdt de wedstrijden ook altijd spannend en uitdagend. Om het zo eerlijk mogelijk te houden wordt er geloot op welk paard je mag. Op elk paard rijden twee tot drie mensen en we werken met een knock-out systeem waarbij je alleen vergeleken wordt met mensen die op hetzelfde paard rijden als jij.

De nationale wedstrijd van ESRV Concorde

ESRV Concorde organiseert ook eenmaal per jaar een stedenontmoeting. Door onze toegang tot voldoende kwaliteitsvolle paarden en genoeg rijfaciliteiten kunnen we de grootste nationale wedstrijd voor studenten van Nederland organiseren. Tijdens onze stedenontmoeting worden alle klassen bij zowel dressuur als springen verreden. Dit zijn de volgende klassen: Ba, Bb, La, Lb en M dressuur en B en L springen.

Vereniging Nederlandse Studentenruiters Kampioenschap

Eenmaal per jaar vindt het Vereniging Nederlandse Studentenruiters Kampioenschap (VNSK) plaats. Tijdens de stedenontmoetingen die door het jaar heen georganiseerd worden kunnen studenten VNSK-punten behalen. Per categorie mogen de beste drie ruiters starten op het VNSK.

ESRV Concorde heeft het VNSK 2012 georganiseerd. Tijdens dit evenement is ESRV Concorde uitgeroepen tot beste nationale equipe. Naast het winnen van deze eervolle vermelding heeft ESRV Concorde zowel de beste nationale B dressuurruiter als de beste nationale L dressuurruiter geleverd.


Sponsoren SO 2019

9-10 Februari is het weer tijd voor SO Concorde! Dit jaar is het thema van onze wedstrijd in de lichtstad van Nederland: “Light it up!”.

Dit SO zou niet mogelijk zijn, zonder de volgende sponsoren:

Bio-Ron “Bio logisch voor dier, plant en bodem”

 

Decathlon wil sport toegankelijk maken voor iedereen, daar zijn wij als ruiters blij mee! Check alvast www.sportenmetdecathlon.nl/ voor de sportactiviteiten in de buurt.

 

Van 14 tot en met 17 maart 2019 staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch vier dagen lang geheel in het teken van de 52e editie van The Dutch Masters – Indoor Brabant.

De trainingen die wij geven binnen Ruiter Balans Centrum zijn er allemaal op gebaseerd om de ruiter bewuster te laten worden van het geen hij of zij op een paard doet. Wanneer is recht recht?

 

Op www.vindjebuitenrit.nl vind je de leukste buitenritten in binnen & buitenland. Allemaal getest, de adressen zijn goed voor de paarden & de ruiters en hebben allemaal iets unieks.

 

Er is niets beter voor je paard dan puur natuur.  Daarom bewerken wij natuurlijke grondstoffen zó, dat je paard precies krijgt wat hij nodig heeft. Een proces dat voor ons, als echte voermeesters, geen geheimen kent. – www.voermeesters.nl

 

 

 

Sponsoren SO 2018

17 en 18 februari is het zover: het SO Concorde met als thema ‘Winter Rodeo!’ Dit evenement is natuurlijk niet mogelijk zonder de volgende sponsoren

Epplejeck

 

 

Bio-Ron “Bio logisch voor dier, plant en bodem”

 

 

 


Sponsoren SO 2016

Bio-Ron

Bio-Ron_Banner

HORKA

HORKA_Banner


Sponsoren SO 2013

De Rabobank

CVS Ruitersport

Universiteitsfonds Eindhoven

Apassionata

Bio Ron

Paardenverzekering Bierum

Scipita

HippoTrek

Hippique Media BV

Bakkerij Bekkers

Altavia


Sponsoren SO 2012

De Rabobank

Ros magazine

Universiteitsfonds Eindhoven