History of the association

ESRV Concorde staat voor Eindhovense Studenten RijVereniging Concorde. Deze rijvereniging is speciaal voor studenten die in en rondom Eindhoven studeren en is opgericht op 3 november in het jaar 2000. Lees hier meer over de geschiedenis van ESRV Concorde en van onze naamgever, de beroemde KWPN hengst Concorde welke is gefokt op onze thuisbasis, manege Sonniushof.

Geschiedenis van ESRV Concorde

ESRV Concorde is begonnen op manege Sonniushof met een enkele les in de week, namelijk op woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur. Tot op heden is dat nog steeds een vaste Concorde-les. Echter zijn we in de loop van de tijd uitgebreid naar meerdere rijmogelijkheden in de week en twee Concorde-springlessen. Waar ESRV Concorde is begonnen met een kleine groep leden zijn we ondertussen uitgegroeid tot een groep van 30 leden en 20 donateurs. Donateurs zijn oud-leden die ESRV Concorde zo leuk vinden dat ze nog steeds deelnemen in lessen en graag naar activiteiten komen. Sommige van deze donateurs zijn al in het eerste jaar van het bestaan van ESRV Concorde lid geworden. Zij zijn dus al ruim 10 jaar verbonden met ESRV Concorde!

dekhengst concordeConcorde: onze naamgever

ESRV Concorde is vernoemd naar de beroemde KWPN hengst Concorde. Deze hengst is geboren in 1984 als zoon van Voltaire en Flyer. Olympic Concorde won met Jos Lansink onder andere de Grote Prijs van Nordrhein-Westfalen in Aken. Ook werden ze in 1994 Nederlands kampioen.

Tegenwoordig staat Concorde vooral bekend als producent van top-springpaarden, zowel nationaal als internationaal. Concorde is onder andere vader van twee wereldkampioenen, namelijk Loncorde en Larone. In 2002 werd Concorde als jongste hengst ooit preferent verklaard. Ook kreeg hij in datzelfde jaar in Amerika de titel “Leading Sire” in de divisie springen. Op 7 februari 2004 is Concorde uitgeroepen tot KWPN Paard van het jaar 2003.