Dressuurles

Onze dressuurlessen vinden plaats op manege Sonniushof.
In de winter vinden de lessen altijd in de Dressuurlesbinnenbak plaats, aangezien de manege aan de Sonse Heide ligt kunnen er in de zomer buitenritten gemaakt worden. Ondanks dat er aparte springlessen zijn wordt er tijdens de dressuurles ook af en toe een sprongetje gemaakt. Dit zorgt dus voor gevarieerde en leuke lessen. Op de manege rij je elke week op hetzelfde paard, op deze manier kan je je paard goed leren kennen en kan je als combinatie jezelf verbeteren. Mocht je wat meer afwisseling willen dan is het echter ook altijd mogelijk om in overleg elke week op een ander paard te rijden.

Lesmogelijkheden

ESRV Concorde heeft speciale dressuurlessen waarin voornamelijk Concorderuiters rijden. Voor deze lessen wordt het busje van het studentensportcentrum gehuurd, als je in één van deze lessen rijdt hoef je dus niet zelf voor vervoer te zorgen. Da
arbij zijn deze lessen ook altijd erg gezellig. Hoewel paardrijden een individuele sport is, is het voor veel Concorderuiters ook een sociale activiteit. Na de les drinken we altijd nog een drankje en kletsen we na over de les.
Mochten de lestijden niet uitkomen dan is het ook altijd mogelijk om in overleg op een ander tijdstip of een andere dag te rijden, echter moet je dan wel zelf voor je eigen vervoer zorgen en zal je minder ruiters van Concorde leren kennen. We hebben de volgende mogelijkheden voor dressuurlessen:

Soort les Dag Tijd
Half-gevorderd Dinsdag 20.00 – 21.00 uur
Gevorderd Dinsdag 20.00 – 21.00 uur
Gevorderd Woensdag 19.00 – 20.00 uur
Half-gevorderd Woensdag 20.00 – 21.00 uur
Beginnerscursus – vanaf 23.11. Woensdag 20.00 – 21.00 uur
Beginnersles Vrijdag 21.00 – 22.00 uur

 

Kosten

Wanneer je bij ESRV Concorde gaat rijden kan je voor 125 euro een leskaart voor tien dressuurlessen van een uur kopen. Deze kaart is twaalf weken geldig. Mocht je een keer niet kunnen dan kan je 24 uur van tevoren de manege bellen om je les af te melden, als je wilt kan je de les op een ander tijdstip inhalen. Als student krijg je subsidie op de rijlessen. Wanneer je kaart vol is haalt het bestuur deze op, en krijg je 30 euro terug. Hierdoor betaal je dus slechts 9.5 euro per les.

Vervoersregeling

Zoals al eerder genoemd wordt er voor de Concordelessen voor vervoer gezorgd. Ongeveer een uur voordat de les begint wordt er met een busje vanaf het sportcentrum vertrokken. Leden die geen eigen vervoer hebben kunnen een vaste plaats in het busje krijgen. Meerijden met het busje kost 1,20 euro per keer. Als je een keer niet kan moet je je wel 24 uur van tevoren via het forum afmelden, anders wordt deze 1,20 euro toch in rekening gebracht. Als je te laat afmeld wordt er een boete van 2,50 euro in rekening gebracht.

Kleding tijdens de dressuurles

Om deel te nemen aan de lessen zijn er een aantal kledingvoorschriften, deze kledingvoorschriften zijn er voor je eigen veiligheid. Het dragen van een cap die aantoonbaar voldoet aan de Europese norm EN 1384 is verplicht. Ook is het verplicht om te rijden met laarzen of chaps met geschikte rijschoenen. Sportschoenen of andere schoenen met veters mogen niet gedragen worden tijdens het rijden. Leden kunnen een cap of chaps van ESRV Concorde lenen wanneer ze deze een keer vergeten zijn, hiervoor wordt echter wel een kleine vergoeding gevraagd. Verder mag je geen losse kleding dragen, dus geen open vesten of sjaals. Dames attenderen wij erop dat laag uitgesneden topjes niet gewenst zijn en grote sieraden afgedaan moeten worden.