Commissies

Door het jaar heen worden er veel leuke activiteiten georganiseerd. Om dit alles mogelijk te maken wordt het bestuur bijgestaan door commissies. Onze commissies maken het mogelijk om een gezellige, actieve vereniging te hebben. Ook bieden commissies leden en donateurs de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier betrokken te zijn bij de vereniging. ESRV Concorde heeft de volgende commissies:

Kascontrolecommissie
Activiteiten Commissie
SO Commissie
Ponykamp Commissie
Interne wedstrijd Commissie
Goedoecie

Kascontrolecommissie

De kascontrolecommissie bestaat met name uit oud-penningmeesters. De taak van de kascontrolecommissie is het gevraagd en ongevraagd geven van advies aan de huidige penningmeester over financiële zaken. Op deze manier worden fouten in de boekhouding eerder gevonden en zijn de financiële zaken van de vereniging altijd goed op orde.

Activiteiten Commissie

De activiteiten commissie is verantwoordelijk voor een groot aantal activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden. Dit zijn zowel jaarlijks terugkerende activiteiten als nieuwe ideeën die uitgeprobeerd worden. Je kunt hierbij denken aan paardgerelateerde activiteiten, zoals een voltige workshop, een men clinic of een jurylezing of sociale activiteiten zoals een avondje weerwolven (natuurlijk wel in Concorde-style) of een casinoavond.

SO Commissie

Elk jaar organiseert ESRV Concorde een grote nationale wedstrijd, ook wel stedenontmoeting genoemd. Op de wedstrijd komen rond de 100 deelnemers, supporters en overige gasten. Om dit alles in goede banen te leiden is een goede planning nodig en een commissie die alle benodigde voorbereidingen treft, variërend van het zoeken naar sponsors, het regelen van een jury, tot aan ervoor zorgen dat iedereen iets te eten krijgt.

Ponykamp Commissie

Waar we voorheen elk jaar een verenigingsweekend hadden, georganiseerd door de weekend commissie heeft ESRV Concorde sinds een aantal jaar een eigen ponykamp. Elk jaar vindt tijdens de zomervakantie een ponykamp plaats, georganiseerd door de ponykamp commissie. Dit ponykamp betekent elke dag bezig zijn met paarden en paardrijden, veel nieuwe dingen leren en ’s avonds de dag afsluiten met gezellig een drankje drinken.

Interne wedstrijd Commissie

Eenmaal per jaar strijden de ruiters van ESRV Concorde tegen elkaar op het gebied van dressuur en springen. Tijdens deze interne wedstrijd wordt bepaald wie de nieuwe clubkampioen is. Door de gezellige sfeer tijdens de wedstrijd is dit ook altijd een goed moment om een zwaardere proef uit te proberen, of de hindernis net een latje hoger te leggen. De interne wedstrijd commissie regelt een jury, zoekt de prijzen uit en zorgt voor de heerlijke lunch die hier traditioneel bij hoort.

Goedoecie

In landen zoals India en Egypte is het leven voor paarden en ezels vaak erg zwaar. Brooke Hospital for Animals helpt deze dieren door het geven van gratis diergeneeskundige hulp en voorlichting over dierenwelzijn. ESRV Concorde is vaste donateur van Brooke. Naast onze vaste donatie organiseert de goedoecie (goede doelen commissie) regelmatig activiteiten om geld in te zamelen voor Brooke.