Algemene informatie

ESRV Concorde is de sportvereniging voor alle studenten in en rond Eindhoven met interesse voor paardensport. Onze vereniging is al ruim 15 jaar actief in het Eindhovense studentenleven. Door middel van ledenactiviteiten, lessen en wedstrijden kunnen deze studenten hun passie voor de paardensport delen. Hier kunnen jullie algemene informatie vinden over ESRV Concorde, zoals waar onze thuisbasis is en bij welke overkoepelende organen we zijn aangesloten.

Studentensportcentrumstudentensportcentrum

ESRV Concorde is aangesloten bij het Studentensportcentrum Eindhoven. Dit wil zeggen dat studenten die in het bezit zijn van een sportkaart lid kunnen worden bij ESRV Concorde. Het Studentensportcentrum geeft subsidie op de lessen, ook kunnen we de busjes van het sportcentrum huren om op de manege te komen.

Manege Sonniushof

SonniushofOnze vaste thuisbasis is manege Sonniushof te Son. Op dinsdagavond en woensdagavond kunnen leden van ESRV Concorde deelnemen aan een dressuurles. Ook is er tweemaal per maand op zaterdagochtend een springles.

Manege Sonniushof beschikt over twee binnenrijhallen, twee buitenrijbanen en een springwei. Gedurende de winter vinden de groepslessen binnen plaats, maar wanneer het weer het toelaat wordt er in de buitenbak gereden of worden er buitenritten gemaakt. De manege is gelegen aan de Sonse Heide, een natuurgebied bestaande uit met name bos, maar ook stukken zandgebied en heide.

Vereniging Nederlandse Studentenruiters

VNSDe Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie – Vereniging Nederlandse Studentenruiters (KNHS-VNS) is het landelijke overkoepelende orgaan voor alle studentenrijverenigingen in Nederland. De KNHS-VNS is onderverdeeld in twee groepen, nationaal en internationaal. Vanuit ESRV Concorde hebben we met name te maken met de nationale kant van de KNHS-VNS. Iedereen die lid is bij ESRV Concorde kan meedoen aan nationale studentenwedstrijden, ook wel stedenontmoetingen (SO) genoemd.

Eindhovense Studenten Sport Federatie

De Eindhovense Studenten Sport Federatie (ESSF) vertegenwoordigt de studentensport in Eindhoven. Als Eindhovense sportvereniging zijn wij bij de ESSF aangesloten. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld onszelf promoten tijdens de introductiedagen van de TU/e, Fontys en Design Academy.