Beginnerscursus

Wil je graag beginnen met paardrijden maar heb je nog helemaal geen ervaring? Dan is de beginnerscursus iets voor jou. In tien lessen leer je de basis van het paardrijden. Dit houdt in stap, draf, galop en zelfstandig sturen. Aan het eind van de cursus maak je de keuze of je door wilt gaan met paardrijden of niet. Indien je door wilt gaan dan heb je  genoeg ervaring om in een reguliere les geplaatst te worden.

Eerstvolgende beginnerscursus / Next beginners’ course

BeginnerscursusDe eerstvolgende beginnerscursus zal in herfst 2017 gaan plaatsvinden. Als je wilt deelnemen, is het mogelijk om in te schrijven op de wachtlijst.

The next beginners’ course will take place in autumn 2017. If you want to join the course, you can contact us to be placed on the waiting list.

Kledingvoorschriften

We kunnen ons voorstellen dat je als beginnende ruiter niet meteen alle benodigde spullen voor het paardrijden hebt. Daarom kunnen deelnemers van de beginnerscursus een aantal dingen van ESRV Concorde gratis lenen. Wij stellen borstels voor het poetsen, een cap en chaps ter beschikking. Chaps draag je over je schoenen ter bescherming van je benen.

Waar je zelf voor moet zorgen is dat je een stevige lange broek draagt zonder naden (een spijkerbroek wordt vanwege de naden afgeraden). Ook moet je goede schoenen dragen zonder veters, het liefst met een kleine hak dragen. Het is op onze manege verboden om met sportschoenen te rijden, dus let daarop. Zorg er verder voor dat je geen losse kleding zoals open vesten of sjaals draagt. Mocht je vragen hebben over het soort kleding wat je kan dragen dan kan je altijd een mail sturen naar het bestuur.

Natuurlijk is het ook fijn om je eigen spullen te hebben. Tijdens de beginnerscursus zullen we dus ook een bezoek brengen aan onze sponsor, Brabants Ruiterhuis, waar je alles kan kopen dat je nodig hebt.

Tutorial poetsen en zadelen

Om je op weg te helpen voor je eerste les hebben wij een tutorial hoe je een paard moet poetsen en zadelen. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

Inschrijven beginnerscursus / Signing up for the beginners’ course

Vul het volgende contactformulier in om je in te schrijven voor de eerstvolgende beginnerscursus. 

Fill in the following form to sign up for the next beginners’ course.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Geslacht (verplicht)
ManVrouw

Geboortedatum (verplicht)

Studie (verplicht)

Studiegedeelte (verplicht)
BachelorMasterAnders

Contactgegevens:

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Praktische gegevens:

Eigen auto? (verplicht)
NeeJa

Rijbewijs B? (verplicht)
NeeJa

Sportkaartnummer (verplicht)

Voor het indelen van de paarden hebben we de volgende gegevens nodig:

Gewicht (verplicht)

Lengte (verplicht)